موادغذایی مضر برای حافظه
همراه هستیم با شما از وبسایت اموزش افزایش ، حافظه ، تندخوانی و تمرکز موضوع این قسمت ؛ موادغذایی مضر برای حافظه
.
.
موادغذایی مضر برای حافظه
مهمترین عضو بدن هر انسانی ذهن و حافظه اوست که بکر است و تنها مختص به اوست و میتواند با استفاده از آن بهترین زندگی را برای خود ترتیب دهد. پس بهتر است از این گنجینهای که داریم نهایت استفاده را داشته باشیم و با انجام فعالیتهایی به بهبود و افزایش کارایی آن کمک کنیم. ورزش کردن و داشتن تغذیه سالم باعث میشود بتوانیم مغز کاراتری داشته باشیم اما اگر از برخی موادغذایی مضر برای حافظه استفاده کنیم نمیتوان به کارایی خوب مغز امیدوار بود. مضر یعنی آنچه به مرور زمان به سلامتی روح و جسم ما آسیب میزند و نمیگذارد از بدن خود نهایت استفاده را ببریم. در ادامه برخی از این موادغذایی را توضیح میدهیم. باید اضافه کنم که زندگی صنعتی امروزه ما را از موادغذایی سالم و ارگانیک دور کرده و به سمت مواد غذایی سوق داده که اصلا برای سلامتی توصیه نمیشود.
لیست مواد غذایی مضر برای حافظه
۱- فستفودها: قریب به اتفاق فستفودها مثل انواع ساندویجها و پیتزاهای آماده در رستوران دارای نمک و چربی بالا هستند و به سلامت قلب، عروق و باطبع ذهن آسیب میرسانند.
۲- شکر ،قند و شیرین کنندههای مصنوعی مانند آسپارتام و اسپلندا، آسیبهای دائمی به سیستم عصبی وارد میکنند.
۳- چربیهای اشباع شده مثل روغنهای حیوانی و پنیر.
۴- چربیهای ترانس کره مارگارین جامد، خامه شیرینی و کیک، پیتزای یخزده، خمیر منجمد، خامه قهوه و پاپکورنهای مایکروویوی.
۵- الکل از جمله موادی است که به سرعت وارد مویرگهای مغز میشود و عملکرد آن را مختل میکند.
۶- غذاهای فرآوری شده یا پیش پخته.
۷- غذاهای شور.
۸- گوشت قرمز از نگاه طبع سنتی باعث سردی مغز میشود و میزان چربی اشباع بالایی دارد.
۹- آرد سفید: بهتر است از نانهایی استفاده کنید که با آرد کامل پخته شدهاند مثل سنگک.
۱۰- پروتئینهای پردازش شده مثل سوسیس و کالباس.
۱۱- غذاهای سرخ شده.
هر کدام از خوراکیهای بالا که در رژیم غذایی این روزهای ما بسیار دیده میشوند میتوانند آسیبهای جبرانناپذیری به سیستم قلبی عروقی و مغزی ایجاد کنند و حافظه را نیز تحت تاثیر قرار دهند و کارایی آن را به مروز زمان کاهش دهند. با اجتناب از مصرف این خوراکیهای، شما ممکن است اثرات واکنش سریعتر، حافظه بهتر و تمرکز بالاتر را احساس کنید.
براساس طب سنتی نیز در صورت افزایش سردی (سردی و تری یا سردی و خشکی) در مغز کاهش حافظه و هوش را در پی خواهد داشت.
آنچه فراموشی میآورد:
۱- خوردن پنیر به ویژه در وعده صبحانه
۲- حجامت در گودی پس گردن
۳- خوردن سیب ترش و گشنیز
۴- کوتاه نکردن ناخنها
۵- بیخوابی کشیدن
۶- زیادهروی در خوردن گوشت قرمز
امام رضا(ع) میفرماید: «فراوان خوردن گوشت حیوان وحشی و گاو، خشکی عقل، سرگشتگی فهم، کندی ذهن و فروانی فراموشی میآورد.»
بهطور کلی تعادل در خوردن و خوابیدن و تحرک میتواند برای ما زندگی خوبی را رقم بزند و هر گونه افراط و تفریط به سلامت روح و جسم و روان ما آسیب وارد میکند. مثل افراط در خوردن بستنی، سس سویا، برنج سفید و مواردی از این دست آسیبهای جبرانناپذیری به ما وارد میکند.
اگر بخواهیم جامعه هوشمند و پیشرفتهای داشته باشیم باید بیش از پیش به تغذیه و تحرک و مطالعه اهمیت بدهیم و موادغذایی مضر برای حافظه و سلامتی را بشناسیم از استرسها دور باشیم و سعی کنیم کمتر عصبانی شویم. همچنین ساعاتی در روز تمرکز کنیم و برای خود برنامهریزی داشته باشیم.
به امید داشتن جامعهای سالم و آگاه!
.
.
- ۹۸/۰۸/۱۷