همراه هستیم با شما از وبسایت اموزش افزایش ، حافظه ، تندخوانی و تمرکز موضوع این قسمت ؛ تقویت‌کننده حافظه گیاهی

.

تقویت‌کننده حافظه گیاهی

طبیعت‌درمانی جزو یکی از سنت‌های قدیمی ما ایرانیان است. پزشکان معروف بسیاری در تاریخ ما وجود دارند که مورد قبول همه جهانیان هستند. افرادی مثل ابن‌سینا و زکریای رازی. توصیه‌های این دانشمندان در مورد سلامتی همیشه می‌تواند کارایی داشته باشد. در دین و سنت ما نیز بزرگان نکاتی را بیان کرده‌اند. در مورد تقویت‌کننده حافظه گیاهی نیز توصیه‌هایی شده است که در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم.
تعریف حافظه

توانایی به خاطر آوردن یا فراخوانی آنچه آموخته یا تجربه شده است را حافظه می‌گویند.

مغز انسان به کمک سه نوع حافظه فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد :

    حافظه حسی
    حافظه کوتاه‌مدت
    حافظه بلندمدت

تمرکز، دقت و استفاده از الگوهای به خاطر سپاری اطلاعات از جمله بهترین روش‌های تقویت حافظه است. این نکته نیز قابل ذکر است که استفاده بیشتر از مغز و کار با حافظه، در تقویت آن موثر است. داشتن هوش و حافظه خوب در طب سنتی با سلامت مغز (به ویژه قسمت عقبی مغز) و فراهم نمودن گرمی معتدل در آن به‌دست می‌آید. افزایش سردی (سردی و تری یا سردی و خشکی) مغز، کاهش حافظه و هوش را در پی خواهد داشت.
گیاهان مفید برای تقویت حافظه

گیاهانی مانند آویشن، اسطوخودوس، رزماری، زعفران، چای اکلیل کوهی، جین سینگ، جینکو، خردلی، سعد کوفی، مریم گلی، چای، کندر، سرکه، عسل، کرفس، بابونه و ریحان طبیعت گرم دارند و منابع ویتامین‌ها، فسفر و منابع مغذی برای تقویت حافظه هستند که باعث آرامش روحی و تمدد اعصاب می‌شوند و به تقویت حافظه کمک می‌کنند. کرفس هم به عنوان خورش می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

چای‌های گیاهی مانند دمنوش بهارنارنج، اسطوخودوس، سنبل‌الطیب و بادرنجبویه را در برنامه روزانه خود بگنجانید. نوشیدن این چای‌های گیاهی موجب تقویت حافظه می‌شود و توانایی مغز را برای یادگیری و ذخیره اطلاعات بیشتر می‌کند؛ به‌گونه‌ای که فرد در مدت زمان کوتاه‌تری می‌تواند داده‌های بیشتری را در ذهن خود ثبت کند. برای تهیه این دمنوش‌ها کافی است یک قاشق غذاخوری از برگ‌های خشک شده هر یک از این گیاهان دارویی را در یک لیوان آب جوش بریزید، سر آن را ببندید و اجازه دهید که در مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.

گیاه جینکوبیلوبا نیز به عنوان تقویت‌کننده قوی حافظه به شمار می‌رود.خواستگاه این گیاه در چین است. این گیاه توانایی یادگیری را بهبود می‌دهد و عملکرد حافظه را بهتر می‌کند. می‌توانید با مشورت پزشک از قرص‌های این گیاه که در بازار است استفاده نمایید.
مواد غذایی مفید برای تقویت حافظه

۱- مداومت در خوردن مویز ناشتا

پیامبر خدا (ص): «هرکس ناشتا به خوردن مویز مداومت کند، فهم، حافظه و ذهن روزی او می‌شود و از بلغم وی کاسته می‌شود.»

۲- به (مربای به و عسل، دمنوش به، خورشت به)

پیامبر خدا (ص): «بِه بخورید؛ چرا که ذهن را افزون می‌کند.»

۳- کندر (جویدن آن مانند آدامس و خوردن آن با عسل به صورت کپسول برای کسانی که از جویدن آن احساس بدی دارند)

پیامبر خدا (ص): «بر شما باد کندر؛ چراکه عقل را افزون می‌کند و ذهن را ذکاوت می‌دهد.»

۴- خوردن انار با پیه آن (خوردن انار شیرین با پیه آن علاوه بر این که بر هضم غذا کمک می‌کند؛ باعث تقویت حافظه می‌شود)

امام صادق (ع): انار را با پیه آن بخورید؛ چراکه معده را می‌پالاید و ذهن را افزون می‌کند.»
مواد غذایی مفید برای تقویت حافظه

    سرکه (مصرف سرکه طبیعی همراه غذاهای روغنی و در خورش غذا به استثنای برنج؛ مصرف آن همراه برنج مناسب نیست.)
    امام رضا (ع): «سرکه، ذهن را استحکام می‌بخشد و عقل را افزون میکند.»
    عسل (مصرف عسل در وعده صبحانه، استفاده از مربای میوه‌هایی مانند سیب، به و… که به جای شکر با عسل تهیه شده باشند. نوشیدن شربت عسل در طول روز)
    پیامبر خدا (ص): «هرکس حافظه  می‌خواهد، عسل بخورد.»
    کرفس (خورش کرفس)
    پیامبر خدا (ص): «کرفس، انسدادها را می‌گشاید، دل را طراوت می‌دهد، حافظه می‌آورد و دیوانگی، جذام، پیسی و ترس را دور می‌کند.»

سایر مواردی که در تقویت حافظه نقش دارند:

    حجامت
    پیامبر خدا (ص): «حجامت عقل را افزون می‌کند و بر قدرت حافظه می‌افزاید.»
    قرائت قرآن
    پیامبر خدا (ص): «سه چیز حافظه را افزون می‌کند و بلغم را از میان می‌برد: قرائت قرآن، عسل، کندر.»
    مسواک زدن
    امام علی (ع): «سه چیز بلغم را از میان می‌برد و حافظه را افزون می‌کند: مسواک زدن، روزه گرفتن و قرائت قرآن.
    روزه گرفتن

آنچه فراموشی می‌آورد:

    خوردن پنیر به ویژه در وعده صبحانه
    حجامت در گودی پس گردن
    خوردن سیب ترش و گشنیز
    کوتاه نکردن ناخن‌ها
    بی‌خوابی کشیدن
    زیاده‌روی در خوردن گوشت گاو
    افراط در خوردن خرما

تقویت‌کننده حافظه گیاهی با گیاهان و مواد غذایی:

    زعفران به همراه (سعد کوفی)

 زعفران در بیشتر داروهای مقوی حافظه به کار می‌رود. این ادویه محبوب علاوه بر بو و رنگ زیبایی که به غذا می‌دهد، عملکرد مغز را نیز بهبود می‌بخشد.

    انجیر خشک (انجیر بسیار مقوی است و موجب تقویت مغز و بهبود حافظه می‌شود.)
    بادام (خوردن ده عدد مغز بادام تازه در صبح تاثیر زیادی در تقویت حافظه دارد)
    زنجبیل (مربای زنجبیل- دم کرده زنجبیل و عسل- کلوچه زنجبیلی)
    فلفل سیاه (استفاده از فلفل به عنوان ادویه در اکثر غذاها)
    کندر

امیدوارم روزی شاهد سلامت و تندرستی همه افراد باشیم.

.

.

https://motalesharif.com